Waarom begeleid zelfstandig wonen?

Jij&ik-support biedt begeleiding aan jongeren/jong volwassenen die beschikken over eigen woonruimte, maar ondersteuning nodig hebben bij het zelfstandig kunnen wonen.

Een groot aantal jong volwassenen ervaren regelmatig problemen ‘in de weg naar zelfstandigheid’. Mogelijk ben jij ook zo’n jong volwassenen die het lastig vindt om zelfstandig het huishouden te organiseren, in contact te komen met anderen, het aanbrengen van structuur in de dag, het regelen van de financiën en het bijhouden van de administratie.  Jij&ik-support kan jou hierbij begeleiden.

Lees meer......

Extra ondersteuning hierbij kan je helpen om toch zelfstandig te kunnen blijven wonen of het kan je juist helpen om de stap naar geheel zelfstandig wonen te kunnen maken. Hoeveel ondersteuning jij nodig hebt hangt helemaal af van jouw situatie. In overleg met jou stellen we vast welke begeleiding je nodig hebt, hoeveel uur en op welk gebied.  De begeleiding vindt plaats in jouw eigen woonsituatie waarbij deze moet leiden tot het vergroten van jouw zelfstandigheid waarbij nadrukkelijk het uitgangspunt is dat jij zelf de regie over je eigen leven behoudt.  

Waarin kun je begeleid worden?

De begeleiding die je krijgt is praktisch en activerend van aard . Dit betekent dat jij je eigen keuzes maakt, wanneer dit nodig is kan de begeleiding je helpen bij het maken van de keuzes. De begeleiding neemt de zaken niet over, maar werkt samen met jou aan de gestelde doelen. Daarnaast zal de begeleiding jou stimuleren en motiveren om eigen initiatieven te nemen en taken uit te voeren. De begeleiding kan jou begeleiden bij de volgende zaken:

Lees meer......

* Huishouden (koken, boodschappen doen, schoonmaken etc.)

* Het maken van een vaste dagindeling

* Omgaan met geld en sparen

* Administratie

* Omgaan en invullen van vrije tijd

* Leren omgaan met problemen privé of op het werk

* Het hebben en onderhouden van sociale contacten