Een adempauze voor ouders, dat is wat een logeeropvang voor u kan betekenen. Rust en tijd voor uzelf, uw partner en/of de andere kinderen van het gezin. Een zoon of dochter met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsstoornis vraagt meer aandacht en daarom is het belangrijk om af en toe op te kunnen laden. Daarnaast ontmoet uw zoon/of dochter tijdens de logeeropvang leeftijdsgenootjes en doet het nieuwe ervaringen op, waardoor het nieuwe vaardigheden leert.

Uw zoon of dochter logeert met 4 anderen kinderen/jongeren in een groep die zorgvuldig is samengesteld. Bij de samenstelling wordt er gelet op leeftijd, interesses en karakter. De groep wordt begeleid door twee vaste begeleiders. Jij&ik-support werkt met minimaal 1 opgeleide begeleider per groep.

Wanneer?

Logeren bij Jij&ik-support vindt plaats in de weekenden. Het weekend is van vrijdagmiddag 17:00 tot zondagmiddag 16:00. In het gehele jaar vinden er 10 logeerweekenden plaats.

Voor wie?

Er logeren kinderen en jong volwassenen bij Jij&ik-support met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsstoornis in de leeftijd tussen de 5 en 18 jaar.  De reden waarom kinderen en jeugdigen bij Jij&ik-support komen logeren is dat zij behoeften hebben om samen met leeftijdsgenootjes een weekend in een andere omgeving te zijn. In deze andere omgeving kunnen zij vrienden maken en nieuwe ervaringen op doen. Deze ervaringen kunnen de kinderen en jeugdigen, op school en/of thuis gebruiken. Zij  hebben behoefte aan een fijne plek met een duidelijke structuur en professionele begeleiding. Het is daarbij belangrijk dat zij in een groep kunnen functioneren.

Begeleiding?

Tijdens de opvang is er een gestructureerde dagindeling met vaste afspraken en regels waardoor de kinderen en jeugdigen weten waar ze aan toe zijn.  De begeleiding wordt  gegeven door een vast team van begeleiders die het hele weekend samen met de kinderen en de jong volwassenen  ervoor zorgen dat het een leuk weekend wordt.

Waar?

De logeerweekenden vinden plaats op het villavakantiepark IJsselhof in het dorpje Andijk. Het park  ligt aan het IJsselmeer. Jij&ik-support huurt hier voor de weekenden verschillende bungalows. Op het park hebben wij de beschikking over het zwembad, een voetbal- en volleybalveld. Daarnaast zijn er een pony ranch, speeltuin, kinderboerderij, bowlingbaan en een spelletjesboerderij.

Activiteiten

Tijdens de logeerweekenden bieden wij verschillende activiteiten aan zoals zwemmen, bowlen, naar de film, een museum, samen koken en taarten bakken. Daarnaast zijn er voldoende vrije momenten waarin de kinderen en jeugdigen iets voor zich zelf doen of vrij spelen met het spelmateriaal wat in de huisjes aanwezig is.