Ga naar de inhoud

Begeleiding in de thuissituatie
(ambulante begeleiding)

Begeleiding in de thuissituatie (ambulante begeleiding) is een vorm van hulpverlening waarbij een gezin thuis of op locatie wordt ondersteund bij problemen en lastige situaties. Soms is het fijn om in je thuissituatie te kijken naar wat er anders zou kunnen.

Deze begeleiding helpt om de communicatie binnen het gezin te verbeteren, problemen op te lossen en de familieband te versterken. De begeleider werkt samen met het gezin om te kijken wat er nodig is en daar een plan op te maken. Als de hulp gestart is, wordt regelmatig gekeken of het voldoende helpt. Ambulante (gezins)begeleiding kan ingezet worden bij verschillende problemen, zoals opvoedingsproblemen, gedragsproblemen van kinderen, echtscheidingsproblematiek en psychische problemen.

Het doel van ambulante (gezins)begeleiding is om te zorgen dat het gezin weer beter functioneert. Het is belangrijk dat het gezin weer zelf leert oplossingen te vinden voor problemen, zodat zij het na de begeleiding weer zonder hulp aankunnen.

Een kind dat een bepaalde aanpak nodig heeft. Veel ruzie in het gezin. Een kind of jongere met psychische problemen. Ouders die in een lastige priv├ęsituatie zitten. Dit zijn voorbeelden van situaties waarbij het fijn is als er iemand met ouders mee kan denken.

Kan Jij&ik-support iets voor je betekenen?

Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.
Samen onderzoeken we wat we voor uw situatie kunnen betekenen.